Dijonské špízy
SUROVINY:
500 g vepřového masa
1 větší cibule
1 čerstvá paprika
15 dkg žampionů
15 dkg lyonského salámu
dijonská hořčice
česnek
olej
sůl
plátkový sýr
na omáčku:
bílý jogurt
3 lžičky dijonské hořčice
1 nastrouhaný okurek
trochu citron.šťávy
( v misce si z těchto ingrediencí umýcháme omáčku )
POSTUP:
Maso si nakrájíme na kostky a vložíme asi na půl hodiny do marinády, kterou jsme si udělali z 3 lžiček dijonské hořčice, 1 lžíce oleje, 2 stroužků česneku a trošky soli.
Dále si oloupeme a nakrájíme žampiony na půlky, také cibuli a papriku nakrájíme na větší kousky. Salám nakrájíme na pruhy abychom do něj mohli zabalit žampion.
Na špízové jehly nebo špejle střídavě napichujeme marinované maso, cibuli, žampion obalený salámem, papriku....
Takto připravené špízy můžeme grilovat, nebo dát do předehřáté trouby na cca 15 min.
Když už jsou špízy skoro hotové, položíme na ně plátky sýra a ještě na minutku strčíme do trouby. Na talíři polijeme špízy dijonskou omáčkou.
...mnamky...
(petr, 21. 11. 2009 15:49)